تاثیر کرونا بر بازار فولاد ایران و جهان

تاثیر کرونا بر بازار فولاد ایران و جهان


: 963

از دو ماه گذشته ما شاهد گسترش کاهش تقاضای جهانی فولاد هستیم. خریداران به دو دلیل اقدام جدی برای معامله در خصوص محصولات فولادی انجام ندادند :

الف – احتمال افت بیشتر قیمت ها در روزها و هفته های آینده

ب – تردید نسبت به چشم انداز بازار پسا کرونا

پیامدهای این بیماری به یک رخداد غیر قابل پیش بینی تبدیل شده است و همه گیری این ویروس موجب شده که بسیاری از فعالیت های اقتصادی به استثناء مواد خوراکی و بهداشتی – دارویی تقریبا به حالت تعلیق در آید در جدیدترین اخبار منتشره واحدهای معروف و بزرگی چون آرسلور ، mmk و … خبر از تعطیلی موقت و یا کاهش شیفت تولید داده اند. زمینه اشتغال در چنین وضعیتی با ابهاماتی همراه شده است. آمار چند روز گذشته آمریکا نشان از افزایش حدود ۳ میلیونی ارتش بیکاران اقتصادی در این کشور را می دهد که عدد بزرگی است. این روند قطعا به سازمان هایی چون بیمه، مالیات، موسسات کاریابی و در نهایت به دولت های مرکزی فشار آورده و آسیب زا خواهد بود.

به نظر می رسد که اپیدمی کرونا به همین جا ختم نشده و در آینده نزدیک بحران های کوچک و بزرگ دیگری را با خود همراه خواهد کرد بحران هایی چون اشتغال، نقدینگی، مشکلات بودجه ای، عدم اعتماد مشتریان، ناکارآمدی دولت ها و… شاید همانند نیمه دوم سال ۲۰۰۸ و ابتدای سال ۲۰۰۹ ، چینی ها بتوانند از طریق سرمایه گذاری مجددا به ارتقاء رشد اقتصادی جهان کمک کنند. هم اینک نیز برخی تزریقات نقدینگی به اقتصاد کشورها در حال انجام است اما افزایش نقدینگی خود مشکل ساز خواهد بود اما در عرصه تولید هنوز برخی کارشناسان به سال آینده میلادی امیدوار بوده و معتقدند که کاهش ۷ تا ۱۲ % تولید فولاد در سال جاری که اجتناب ناپذیر خواهد بود با خروج بحران کرونا، به سرعت جبران خواهد شد. علی ایحال در حال حاضر قیمت ها به روند نزولی خود با شیب کند ادامه خواهد داد و صادرات محصولات فولادی کاهش خواهد یافت.

تاثیر کرونا بر کسب و کار، بازار ساختمان، فولاد، نفت ،گاز ، پتروشیمی

همان طور که می دانید بیماری کرونا بر زوایای مختلف اقتصاد جهانی تاثیر بسزایی داشته است در این پادکست سعی داریم شاخص هایی که به دقت نشان دهد اقتصاد کلان ایران در حال حاضر در چه وضعیتی می باشد را مورد مطالعه قرار دهیم. شاخصی که نشان می دهد سرمایه گذاری در بخش مسکن در چه وضعیتی می باشد مصرف آهن و میلگرد در کشور منهای صادرات است. در دو ماهه نخست امسال مصرف آهن و میلگرد در کشور نسبت به دو ماهه نخست سال قبل تنها یک درصد کاهش داشته است. این آمار نشان می دهد که با وجود ویروس کرونا سرمایه گذاری در بخش مسکن در کشور آسیبی ندیده است و فعالیت و ساخت و ساز در کشور، حالت کاملا عادی دارد.

شاخص دیگری که به ما نشان می دهد تولید صنعتی در کشور منهای صنعت انرژی محور چه وضعیتی دارد مصرف مجموعه مقاطع فولادی در کشور شامل ورق سرد و ورق گرم است که این میزان در دو ماهه اول امسال نسبت به دو ماهه نخست سال قبل تنها ۱٫۲ درصد کاهش داشته است. در نتیجه وضعیت کاملا عادی است یعنی صنایع غیر انرژی محور حالت کاملا طبیعی دارند و کرونا باعث کاهش تولید صنعتی نشده است.

البته دو شاخص دیگر نیز داریم که وضعیت صنعت را نشان می دهد. یکی مصرف گاز در صنایع عمده کشور می باشد مانند صنعت پتروشیمی، فولاد و سیمان. مصرف گاز در صنایع عمده کشور در اردیبهشت ماه روزانه ۱۲۴ میلیون متر مکعب بوده و دو سال قبل ۱۰۱ میلیون متر مکعب بوده است. این آمار نشان می دهد ما در بخش صنایع انرژی محور کشور رشد قابل ملاحظه ای داشته ایم. بنابراین کرونا نه تنها باعث کاهش تولید در صنایع بزرگ انرژی محور نشده بلکه سرمایه گذاری های کلانی که در این حوزه در ده سال گذشته انجام شده است به سیر طبیعی رشد خود ادامه می دهند. بنابراین وضعیت در این بخش نیز عادی می باشد.

شاخص دیگری نیز داریم که صنایع کوچک تر و متوسط را نشان می دهد و آن مصرف گاز در صنایع غیر عمده می باشد. مصرف گاز در صنایع غیر عمده کشور در سال ۹۶، ۴۶ میلیون متر مکعب در روز بوده و در دو ماه اخیر ۸۵ میلیون متر مکعب بوده است بنابراین کرونا به این بخش نیز آسیبی نرسانده است. بنابراین صنعت ایران با ویروس کرونا نه تنها آسیبی ندیده بلکه به روند رو به رشد خود در چهارچوب تبدیل اقتصاد ایران از یک اقتصاد نفتی بازرگانی، به یک اقتصاد گازی کشاورزی با سرعت پیش می رود.

اگر بخواهیم از وضعیت کسب و کار در شرکت ها نیز بگوئیم موجودی مواد و کالا به فروش را بایستی بررسی کنیم. در شرکت های بورسی موجودی مواد و کالا به فروش در روز اخیر ۵۱ درصد فروش یک سال گذشته بوده است. پیام این آمار پر بودن انبارها می باشد. در شرایطی که در اقتصاد جهانی به دلیل کرونا در تامین زنجیره کالا اختلال ایجاد شده است شرکت های بورسی ایران به اندازه ۶ ماه تولید،، موجودی مواد دارند.

در مجموع اگر اقتصاد را به سه بخش سرمایه گذاری در بخش مسکن، تولید و کشاورزی تقسیم کنیم هر سه شاخص در وضعیت بسیار مناسبی می باشند بنابراین صراحتا می توان گفت ایران در کنار آمدن با ویروس کرونا در صنعت موفق بوده است.

شرکت کوپال بتون :: راه سازی ، ساختمان ، ابنیه فنی

شرکت کوپال بتون تاکنون با کارفرماهای متعددی از قبیل وزارت راه و مسکن ، نفت و گاز پارس ، نفت فلات قاره ، نفت مناطق خشکی و وزارت علوم ، شرکت گاز وزارت نیرو همکاری نموده و کماکان در تلاش است با افزایش توان خود و بکارگیری پرسنل با تجربه و جوان سهم کوچکی در آبادی و پیشرفت کشور عزیزمان ایران داشته باشد .

آدرس ارتباطی ما

شیراز ، بلوار امیرکبیر ، خیابان صنعتگر ، کوچه 5 ، پلاک 4 ، ساختمان کوپال 

تلفن : 38224213 و 38224137-071

فکس :  38224213 و38224137-071(داخلی 5)

موبایل  : 09128196866

ایمیل : info@coupalbeton.com

© طراحی و بهینه سازی گروه طراحی سیرن